textgram9

Besparen op je baby uitzet!

Gefeliciteerd…Je bent in verwachting van een klein mooi jongetje of meisje! Al voordat je de eerste echo’s hebt gehad ren je naar de bekende babywinkels. Er gaat een wereld voor je open.
Maar wat zijn er veel spullen te koop!!! En duur!!!! Want wees eerlijk, alles bij elkaar kost een vermogen!! (Ook ik ben hier in getrapt toen ik zwanger was van Sem)
Hier wat tips waar je op kan besparen!!

Babykamer: Wij hebben onze babykamer (commode, kledingkast, ledikant) via Marktplaats gekocht. Er staat zoveel te koop! Eventueel bij beschadiging likje verf erover en het is weer als nieuw. Want geloof me, je hebt kinderen (als ze ouder zijn) die bijten in de rand van het bedje!!!! Of ze racen door huis met hun fietsjes en boem tegen de commode. En het kost de helft van wat je kwijt bent in de winkel. Matras hebben we wel nieuw gekocht.

Kinderwagen: Ook hier staat Marktplaats vol mee. Goed zoeken. Vaak is alles wasbaar!!! Koop hier zelf wat nieuwe lakentje en dekentjes bij en je hebt een nieuwe, schone kinderwagen. En vooral: het kost je een heeeeel stuk minder dan in de winkel. Let wel op, bij de maxi-cosi is het vooral heel belangrijk dat er niets mee gebeurd is. Ook hier kan je heel makkelijk een nieuwe hoes voor kopen of even wassen.
Enige nadeel van kopen via Marktplaats, is dat de garantie vaak verlopen is. Waardoor je later extra kosten krijgt.

Kleding: Eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo van 2e hands kleding kopen. Ik vind winkelen gewoon super leuk en ben ik een beetje verslaafd aan! Maar ook hiermee kan je mega veel besparen. Want voor je het door hebt is de kleine alweer toe aan een grotere maat kleding. En dit gaat voorlopig nog wel door tot ze zelf hun kleding gaan betalen!!
50/56, 62/68, 74, 80, 86, 92, 98, 104, 110….. ga zo maar door!
Wat ik veel om me heen zie (en zelf ook doe) is kleding doorgeven aan vriendinnen, zus, schoonzus, buren..

Verder kan je om je heen vragen aan vrienden en vriendinnen of ze nog het een en ander hebben wat je kan lenen. Bijvoorbeeld spullen die je maar kort gebruikt:
– Babybadje
– Wipstoel
– Box
– Draagdoek/zak

Ook kan je bij verschillende winkels gratis spullen krijgen met allerlei leuke spulletje erin. Dan hoef je dat ook niet meer te kopen:
Ouders van nu
De blije doos
Zeeman ( Gratis Rompertje)
Kruidvat

En voor de rest van je baby uitzet, onthoud ze. Mensen gaan je straks vragen wat je wilt hebben en dan heb je als enig antwoord: ik heb alles al!
Maak een lijstje met spulletjes die je ook later nog kan kopen.. Want de winkels zijn ook gewoon nog open als de kleine er is!